Sivut

perjantai 30. toukokuuta 2014

Pariisilainen kirjasto

Niin kuin mä jokunen postaus sitten sanoin, olin tosiaan ranskanryhmäni kanssa opintomatkalla Pariisissa. Oma ranskani on niin huteraa, että juuri ja juuri osasin ruokani tilata, tervehtiä ja hotellihuoneen avainkortin pyytää, mutta kaikki vähänkin haasteellisempi hoitui sitten englanniksi.

Tottakai kävimme läpi kaikki "perusnähtävyydet" kuten Eiffel-torni, Riemukaari, Louvre, monet kirkot ym. Henkilökohtaisesti reissuni kohokohta oli kuitenkin, kun pääsimme tutustumaan opiskelijoille suunnattuun kirjastoon. 
Koska Pariisissa ihmiset asuvat pienissä asunnoissa, ei suurimmalla osalla lapsista ja nuorista ole edes omaa huonetta. Tämän takia opiskeleminen kotona saattaa käydä todella vaikeaksi. Tämä kirjasto toimii siis opiskelupaikkana nuorille. Se ei kuitenkaan ollut lähelläkään Suomen kirjastoja, vaan hyvin virallinen, siisti ja suuri. Ovella oli turvatarkastus ja kirjastoon päästäksesi oli hankittava tietynlainen kortti. 
Saimme ilmaisen opastetun kierroksen tässä kirjastossa ja voi luoja kävelin siellä suu auki loksahtaneena ja sanattomana. Tilat olivat kuin suoraan jostakin elokuvasta. Itselläni tuli erityisesti mieleen The Mortal Instruments -sarjan kirjasto, joka sijaitsi New Yorkin Instituutissa. Ei voinut muuta sanoa kuin wow! Tuollainen paikka lisäisi kyllä omaa motivaatiotani opiskella.
Olisin halunnut tutustua kirjasaliin lähemmin, mutta saimme vain melko nopean vilkaisun siihen.

Kuvat on otettu puhelimellani, joten laatu nyt on vähän mitä on, mutta koittakaa selvitä.
-Tuuli

5 kommenttia: