Sivut

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Beth Revis - Across The Universe


Tuli jokin aika sitten kierreltyä kesäaleissa, ja Suomalaisessa kun sitten alehyllyjä kolusin, niin löysin tämän kyseisen kirjan kolmella eurolla. Oon jo pitkään haikaillut tätä, mutta hinta kun on normaalisti yli kolmekymppiä, niin en ole raaskinut ostaa.
Kovasti oon kuullut hyvää koko trilogiasta, ja olin kyllä innoissani, etä vihdoin pääsen sen aloittamaan.

 

Juoni pääpiirteittäin:

Satoja vuosia tulevaisuudessa ihmiskunta on rakentanut suurimman avaruusaluksen koskaan ja sen tehtävänä on kuljettaa ihmisiä asuttamaan uutta planeettaa. Amy ja hänen vanhempansa jäädytetään 300-vuotisen matkan ajaksi ja heidät on määrä sulattaa aluksen saapuessa määränpäähänsä.
Joku kuitenkin sulattaa Amyn vuosikymmeniä liian aikaisin ja hän joutuu sopeutumaan aluksen elämään. Amylle alus tuntuu kuitenkin vankilalta, eikä siellä tunnu olevan kaikki kohdallaan. Tyttö tutustuu Seuraajaan, joka on aluksen tuleva johtaja ja tuntuu olevan ainoa, joka ei pidä Amyä täytenä friikkinä.

 

Mielipiteitä ilman spoilauksia:

Tämä on todella nopealukuinen kirja, jonka halutessaan saa luettua ihan muutamassa tunnissa vaikka sivuja on nelisen sataa. Luvut ovat todella lyhyitä ja tämä tekee ainakin itselleni lukemisen paljon mielekkäämmäksi. Kirjassa vaihdellaan kahden näkökulman välillä: Amyn ja Seuraajan. 
Hahmojen ajatusmaailma tuntuu välillä turhankin samanlaiselta ja jouduin silloin tällöin tarkastamaan luvun alusta, että kenenkäs päässä sitä ollaan. Muutoin hahmot oli rakennettu erittäin hyvin.
Kirjassa oli tehostettu joitakin kohtia taitavasti hieman erilaisella tekstin asettelulla, jolla saatiin voimistettua haluttua sävyä.
Esimerkkinä vaikkapa tämä:


Toivon, että olisin lukenut kirjan englanniksi, sillä kuultuani BookTuben puolella trilogiasta paljon hyvää teksti tuntui hieman värittömältä. Se olisi mielestäni myös saattanut toimia paremmin imperfektissä kuin preesensissä. Ehkä luen muut kaksi osaa sitten englanniksi, jos vain suinkin saan ne käsiini.
Heti kirjan luettuani ajattelin, että tästä tulisi mahtava elokuva, jos se tehtäisiin laadukkaasti. Juoni olisi juuri sopiva hyvälle scifi-leffalle.

Kaikenkaikkiaan todellakin lukemisen arvoinen kirja ja nyt vaan odottelen, että saan näppini kiinni jatko-osiin.

 

  Katkelma: 

 (s.128)
En näe taivaanrantaa. Koska täällä ei ole taivasta. Viileä metalli nousee kirkkaanväristen laatikoiden ylle. Se kaartuu kaupungin yli ja kattaa aivan kaiken. Lähellä huippua sairas sininen korvaa harmaan värin. Se on kai yritetty saada näyttämään taivaanlta, mutta yritys ei ole kovin hyvin onnistunut.
Täsmälleen katon lakipisteessä on kirkas oranssinkeltainen valopallo. Voin katsoa suoraan siihen ilman että silmiini sattuu, mutta ei se mukavaltakaan tunnu. Jos en olisi koskaan nähnyt oikeaa aurinkoa, tuo tekoaurinko voisi olla minusta tosi vaikuttava lämmön ja valon lähde. Mutta minä olen nähnyt auringon, eikä tuo muistuta sitä lainkaan, oikea on niin järjettömän paljon kirkkaampi. Tuijotan lamppua kunnes silmistä valuu vettä, ja kun räpyttelen sitä pois, pidän silmät kiinni kauemmin kuin minun tarvitsisi.

-Tuuli

2 kommenttia:

  1. Itsekin yksi päivä katselin suomalaisen alennushyllyjä ja löysin tämän saman kirjan hintaan 90 senttiä !! :D nyt se tuola kirjahyllyssä odottaa lukemista --->

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wow no toi nyt on jo älyttömän halpa!:D ja sitten kun katsotaan tuon toisen osan hintaa niin hyppää taas sinne yli kolmeenkymmeneen euroon.

      Poista