Sivut

keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kesäkuun Wrap-Up

Niin mihinkäs se kesän ahkera lukeminen onkaan sitten jäänyt? Kahdenkymmenen kirjan tavotteeseen on vielä matkaa reippaasti, koska nyt kesäkuun aikana mun ei tullu luettua kuin viisi kirjaa. Ups... Oon viettänyt vähän turhan paljon aikaa sarjoja tapitellen ja nyt pitäisi ottaa itseä niskasta kiini ja ruveta tosissaan lukemaan kun sille kerrankin olisi aikaa. 
Tässäpä siis, mitä on viime kuukauden aikana tullut luettua:

John Green - Paper Towns

Tätä tuli kesäkuun alussa luettua aika rauhalliseen tahtiin ja teinkin siitä postauksen, joten jos kiinnostaa, niin lisää tietoa löytyypi täältä.

Cassandra Clare - Langenneiden enkelten kaupunki (Varjojen kaupungit osa 4)

Varjojen kaupungit kuuluu ehdottomasti omiin suosikkisarjoihini. 
Sarjassa seurataan teini-ikäistä Clary Frayta, joka huomaa näkevänsä asioita, joita muut eivät näe. Hän oppii perheestään sekä muusta maailmasta asioita, joita on vaikea uskoa. Ovatko kaikki tarujen hirviöt–velhot, vampyyrit, ihmissudet, demonit ja enkelit–todella olemassa?  Sarja todella koukuttaa ja paranee aina kirja kirjalta. Sarja sisältää kokonaisuudessaan kuusi osaa.

Nälkäpeli-trilogia

Nyt kyllä hävettää vähän myöntää, etten aikaisemmin ole tähän sarjaan koskenutkaan, vaikka elokuvat on kyllä tullut nähtyä. En koskaan vaan ole ollut mikään Nälkäpeli-fani, mikä johtuu todennäköisesti siitä, että ensimmäinen elokuva ei ollut mikään mahtava. Toisesta leffasta tykkäsin kuitenkin ihan älyttömästi ja harkitsin moneen otteeseen kirjojen lukemista, mutten kuitenkaan loppuenlopuksi koskaan sarjaa napannut mukaani. Nyt kuitenkin sain ne alesta kaikki halvalla, joten päätin vihdoin lukea.
Lähes tulkoon kaikki varmasti tietävät, mistä Nälkäpelissä on kyse, mutta selitetään nyt nopeasti jotakin: 
Nykyajan Pohjois-Amerikka on tuhoutunut ja sen tilalle on syntynyt valtio nimeltä Panem, joka on jaettu kolmeentoista vyöhykkeeseen (joista viimeinen kuitenkin tuhottu). Panemin hallinto pelkää vallankumousta ja muistutuksena omasta voimastaan se järjestää vuosittain Nälkäpelin, jossa jokaiselta vuöhykkeeltä lähetetään kaksi lasta areenalle taistelemaan hengestään. Pelin tavoitteena on tappaa kaikki muut vastustajat ja viimeisenä eloon jäänyt voittaa. 16-vuotias Katniss ilmoittautuu peliin vapaaehtoiseksi pikkusiskonsa tilalle.

Olin ihan positiivisesti yllättynyt ja loppuenlopuksi tykkäsinkin sarjasta odotettua enemmän. Alkuun häiritsi, että kirjat on kirjoitettu preesensissä, mutta siihen totuttua ymmärsinkin, että se sopii hyvin tarinaan ja sen sävyyn.


Toivottavasti tässä kuussa nyt tulisi luettua normaalia ahkerammin.

-Tuuli


2 kommenttia:

  1. Hei, mun pitää sanoo et tykkään sun blogista tosi paljon :) Luet aika samanlaista kirjallisuutta kuin mä (:

    VastaaPoista