Sivut

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Top 3 TV-sarjat, joita seuraan

Olen jo pitkään ollut TV-sarojen suurkuluttaja ja joskus niiden parissa tulee vietettyä aivan liikaa aikaa. Päivässä saattaa hurahtaa jonkin sarjan kausi, jos oikein vauhtiin pääsen ja lähes poikeuksetta katson päivittäin pari jaksoa jotakin. Muutama sarja on kuitenkin pitänyt kiinnostukseni pisimpään ja jotkut olen katsonut useaan otteeseen läpi. Seuraan sarjoja USA:n tai UK:n aikataulun mukaan riippuen sarjasta. En siis koskaan odota niiden rantautuvan Suomeen saakka.


1. Teen Wolf
Kuvan lähde
Älä anna nimen hämätä! Teen Wolf on ERITTÄIN koukuttava ja ehdottomasti oma suosikkini ollut jo pidemmän aikaa. Rupesin seuraamaan sarjaa kun eräs YouTuberi sitä kehui. Olin hieman skeptinen, sillä nimi ei todellakaan houkuttele ja täytyy kyllä sanoa, että ei se ensimmäinen kausikaan kovin mahtavaa jälkeä ollut. Itse hyppäsin mukaan kun Amerikassa oli meneillään toisen kauden loppupuolisko. Ykköskausi tuli ahmittua päivän aikana ja parissa päivässä otin jenkit kiinni.

Teen Wolf kertoo siis pojasta nimeltä Scott, joka saa pureman ja tämän seurauksena muuttuu ihmissudeksi. Sarja seuraa Scottin ja hänen ystäviensä matkaa tässä uudessa yliluonnollisessa maailmassa. Matkalle mukaan mahtuu runsaasti draamaa sekä huumoria.

Ensimmäinen kausi on omistettu lähinnä hahmoihin ja sarjan maailmaan tutustumiselle. Se on melko kliseinen ja grafiikka on suorastaan JÄRKYTTÄVÄÄ, mutta huumoripuoli on kunnossa. Sarja paranee aina kausi kaudelta ja kolmoskausi oli suorastaan huikea. Hahmot ovat kehittyneet todella paljon, grafiikka on jo huomattavasti laadukkaampaa ja jaksot jaksavat aina hämmästyttää.
Kolmas kausi oli jo niin synkkä ja upea, että nyt hieman pelottaa, mitä neloskausi tuo mukanaan. Sarjan seuraava kausi alkaa 23. kesäkuuta (Suomen aikaa 24. kesäkuuta). 
Sarjan kaudet 1,2 ja 3a ovat katsottavissa Netflixissä.
2. Game of Thrones
Kuvan lähde

Tuttuni suositteli sarjaa ja tiesin sen olevan todella suosittu, joten päätin tarttua sarjaan ja oli pieni hämmästys itselleni, että todella pidin siitä. Ahmin ensimmäiset kaudet hetkessä. Sarja on erittäin laadukas ja mielenkiintoinen. Varsinaisia päähenkilöitä ei ole, joten kuka tahansa voi kuolla noin vain.
Sarja perustuu Martin R.R. Georgen kirjasarjaan Tulen ja jään laulu ja se seuraa Westeros nimisen mantereen mahtisukujen valtataistelua. 
Ensimmäisessä kaudessa on kolme pääjuonta, joista yksi keskittyy Lannisterin ja Starkin sukujen väliseen kamppailuun, yksi tapahtumiin pohjoisessa sijaitsevalla Muurilla, jossa muinainen uhka nostaa päätään, sekä yksi idän mailla maanpaossa eläviin Targaryenin sisaruksiin. Myöhemmillä kausilla juonet monimutkaistuvat ja alajuonia tulee lisää.
Tällä hetkellä sarjassa on menossa neljäs kausi ja seuraava jakso ilmestyy 1. kesäkuuta ( Suomen aikaa 2. kesäkuuta).
3. Skins (UK)
Kuvan lähde

 Veljeni aloitti aikoinaan kyseisen sarjan katsomisen ja lainasin sitten häneltä ensimmäisen ja toisen kauden ja lopulta päädyin ostamaan itse vielä kolmannen ja neljännen. Sarja on jo päättynyt ja yhteensä siitä ilmestyi seitsemän kautta, jotka kaikki ovat katsottavissa Netflixissä.
Skins kertoo bristolilaisista nuorista, jotka elävät niin riehakkaasti kuin voivat. Sarja on hyvin uskalias ja humoristinen, mutta kertoo usein rankkojakin tarinoita.
Sarjan hahmot vaihtuvat kahden kauden välein edellisen ryhmän hahmojen jatkettua eri suuntiin elämässään. Viimeinen kausi on omistettu edellisten kausien hahmojen tulevaisuudelle. 
Oma suosikkini oli ikäpolvi 2 eli kaudet 3-4. Hahmot olivat mielestäni parhaat näillä kausilla, mutta pidin myös ensimmäisestä ikäpolvesta paljon. Viimeinen sen sijaan ei ollut mielestäni ollenkaan niin hyvä kuin edelliset.
Jos pidät brittihuumorista ja et pelkää uskaliaampaakaan materiaalia, niin tässä on mainio sarja katsottavaksi.
-Tuuli

3 kommenttia:

  1. Kaks mun lempparia joista toistaha sä suosittelitki mulle! :D Skinsin oon kattonu loppuun mutta teen wolf on melkein jo katottu. En oo vielä tota game of thronesia ehtinyt katsoa

    VastaaPoista
  2. Ei hitsi tuossa Skinssissä tuo Tonyn näyttelijä on niin ihana!! En nyt kylläkään muista sen näyttelijän nimee... Näyttelee myös mm. Warm bodies leffassa. Sattusitko sä tietämään sen näyttelijän nimee? :)

    Ja Teen Wolf ja Game of Thrones on niin mahtavia sarjoja!! Niitten kahtominen on nyt vaan jääny kun katon kaikkia sarjoja ja leffoja HDfinistä ja tällä hetkellä se lagaa jotain eikä anna kahtoo mitään alle tunnin kestävää... Mikä tarkottaa siis kaikkia sarjoja.

    Mutta ompas hauska tietää että joku muukin on TV sarjojen ylikuluttaja!! :) Itelläkin kun menee ihan helposti yksi kausi päivässä...

    VastaaPoista